ICOM IC-2820

Uw reactie graag naar het e-mailadres :   dl@grootwarenhuis.com

 

 

Icom IC-2820 D-STAR EN GPS

ice2820_1
  • Beschrijving

Uw reactie graag naar het e-mailadres : dl@grootwarenhuis.com  

Icom kondigt trots het debuut aan van de nieuwe dual-band mobiele transceiver, ICOM IC-E2820. Het is de geavanceerde opvolger van de populaire IC-2725E, met de overgeërfde functies uit de IC-2720H-serie, zoals V / V, U / U gelijktijdige ontvangstmogelijkheden, breedbandontvanger, onafhankelijke afstemknoppen en afzonderlijke controller. De diversiteitsontvangstmogelijkheden, volledige dot-matrixweergave en voldoende 50 W uitgangsvermogen in zowel VHF- als UHF-banden zijn toegevoegd aan de IC-E2820. 

Verder is met de optionele UT-123 de D-STAR DV-modus met GPS-functionaliteit mogelijk. De werking van de D-STAR DV-modus en het uitwisselen van positie-informatie of het plotten ervan met de kaartsoftware op een pc, breidt de mobiele bediening uit naar een nieuw rijk. 

V / V, U / U gelijktijdige ontvangstmogelijkheden
De IC-E2820 is een echte dual band transceiver. VHF / VHF, UHF / UHF evenals VHF / UHF gelijktijdige ontvangst is mogelijk. Met een eenvoudige druk op de knop kunt u schakelen tussen de hoofdband (zendband) en de subband. 

Diversity receive capability
De diversity receive * -modus is handig voor mobiel gebruik waarbij de ontvangen signaalsterkte continu verandert. Het vergelijkt de signaalsterkte en kiest de antenne met het betere signaal om een ​​goed geluid en een goede ontvangstkwaliteit te behouden. 

* Twee antennes zijn vereist. 127, 136, 146, 375, 440, 500 MHz band alleen in FM / FM-N / DV-modus. 
De diversiteitsontvangst is niet beschikbaar tijdens het gebruik van de dualwatch. 

Groot volledig dot-matrix display

De IC-E2820 heeft een 93 x 28 mm groot, volledig dotmatrix-scherm dat een uitstekende kijkhoek biedt die geschikt is voor mobiel gebruik. Het dot-matrix-display biedt een grafische gebruikersvriendelijke bediening. Wanneer u bijvoorbeeld op de knop "Functie" drukt, kunt u het functiemenu oproepen van de toegewezen functies boven elke knop. De achtergrondkleur van het display kan worden geselecteerd van groen, oranje tot oranje in 21 stappen. 

Onafhankelijke afstemknop voor elke band
De IC-E2820 biedt een gebruiksvriendelijke bediening die gebruiksvriendelijk is. De onafhankelijke afstemknop biedt eenvoudige en snelle afstemming. Volume, squelch en andere functieschakelaars zijn symmetrisch ingedeeld voor elke band. Daarnaast zijn er twee luidsprekeraansluitingen voor elke band op de hoofdeenheid. 

50 W uitgangsvermogen in zowel VHF- als UHF-banden
Een MOS-FET-eindversterker biedt een krachtige 50 W, zowel in de 144 MHz- als de 430 (440) MHz-band, waardoor deze compacte installatie geschikt is voor communicatie over lange afstanden! Uitgangsvermogen is selecteerbaar in 3 stappen. 

DV-modus + GPS beschikbaar (met optionele UT-123)
UT-123 met GPS-antenne De optionele UT-123 biedt bediening in DV-modus plus GPS-ontvanger. Na installatie is de IC-2820H / E2820 compatibel met het JARL D-STAR-formaat. Uw positiegegevens kunnen tegelijkertijd met de digitale spraakoverdracht worden verzonden. 

Positie informatie-uitwisseling
Wanneer u de bij de UT-123 geleverde GPS-antenne aansluit op de GPS-aansluiting, kan uw eigen positie-informatie naar andere stations worden verzonden. De IC-E2820 verzendt de positiegegevens door de PTT-schakelaar vast te houden of met een vooraf ingesteld interval (5 seconden -30 minuten), afhankelijk van de instelling. 

Plotpositie informatie over een mapping software
Wanneer verbonden met een pc * via de optionele RS-232C kabel, OPC-1529R, kan de positie-informatie geplot worden op mapping software * op een pc. 
* Seriële poort- en positie-mapping software (NMEA 0183-indeling) zijn vereist. 

GPS-alarm
Het GPS-alarm klinkt wanneer uw eigen positie dicht bij het opgegeven punt of gebied ligt. One touch antwoordfunctie
De IC-E2820 heeft een sneltoetsfunctie. Het maakt gebruik van de ontvangen roepnaam (inclusief repeater roepnaam) en stelt u in staat om zonder gedoe terug te bellen naar het oproepende station. Bovendien worden maximaal 20 ontvangen roepnamen opgeslagen als de ontvangen oproeprecord. 

Roepletters-functie
Slaat Mijn (eigen), Uw (andere stations) en repeater 1/2 roepletters op in het geheugen. "Uw" en "repeater 1/2" roepnaamgeheugen slaat 60 roepletters op met een commentaar van elk 8 karakters voor elk kanaal. Eigen roepletters en maximaal 20 tekens kunnen aan het begin van elk gesprek worden verzonden. Het ontvangen roepnaam en bericht worden op het display gedecodeerd. 

UT-123 (GPS-antenne is inbegrepen)
Twee antennepictogrammen aan de linkerbovenkant geven de ontvangst van diversiteit aan. Voorbeeld van GPS-informatie Afstands- en elevatie-eenheden kunnen worden geselecteerd uit "m" of "ft / ml". De IC-2820H verzendt positiegegevens door de PTT-schakelaar vast te houden of met een vooraf ingesteld interval, afhankelijk van de instelling. 

Ingebouwde digitale spraakgeheugenrecorder en automatisch antwoord
De UT-123 heeft een ingebouwde spraakgeheugenrecorder *. Het neemt een inkomende oproep op voor maximaal 30 seconden (ong.), Of kan worden opgedeeld in 3 tracks (elk 10 seconden). Met het zendgeheugen van 10 seconden kunt u uw roepnaam, CQ-bericht, enz. Opnemen en automatisch antwoorden wanneer u een bericht ontvangt. (* Alleen beschikbaar in DV-modus). 

DX-communicatie via het D-STAR-systeem
De 144, 440 MHz D-STAR-repeater is nu beschikbaar. Hiermee kunt u cross-band (144/440 / 1200MHz) en lange-afstandscommunicatie via het D-STAR-systeem gebruiken. 

950bps-gegevenscommunicatie in DV-modus
Wanneer verbonden met een pc * via de optionele RS-232C-kabel, OPC-1529R, is de datacommunicatie beschikbaar. 
* Seriële poort en seriële communicatiesoftware zijn vereist. 

522 geheugenkanalen
De IC-E2820 heeft in totaal 522 geheugenkanalen, 500 normale kanalen, 2 oproepkanalen en 20 scanranden. Elk geheugenkanaal slaat toonfrequentie op, slaat informatie over enzovoort. Ons Dynamic Memory Scan (DMS) systeem verdeelt deze herinneringen in 26 groepen, van A tot Z, en biedt gemakkelijke kanaalselectie. Bank scannen is natuurlijk ook mogelijk. 

Ingebouwde breedband-ontvanger
Naast de V / V, U / U dual-bandmogelijkheden, heeft de IC-E2820 standaard een breedbandontvanger. Aangezien het 118-549.995 en 810-999.990MHz * beslaat, kunt u luisteren naar luchtvaart-, zee-, weerkanalen en andere nutsvoorzieningen in uw voertuig of hut. De IC-E2820 heeft een Max. 45 kanaal / sec. hoge snelheid scanmogelijkheden (in programmastandmodus). Deze scancapaciteit biedt de grootst mogelijke efficiëntie bij het zoeken naar een breed frequentiebereik. 
* Ontvangerbereik afhankelijk van de versie. Zie specificatiepagina. 

Aparte controller van hoofdunit
De controller is gescheiden van de hoofdeenheid voor flexibele installatie. De controller heeft magneten op het achterpaneel, hierdoor kan de controller aan de hoofdeenheid of andere metalen voorwerpen worden bevestigd. Schone en nette installatie kan eenvoudiger worden gemaakt. Een 3,4 m scheidingskabel, OPC-1663 en een korte kabel (10 cm), OPC-1712, worden meegeleverd. 

HM-133, microfoon voor afstandsbediening
De meegeleverde HM-133 microfoon voor afstandsbediening vergroot het gebruik van de IC-E2820. Met de cijfertoetsen met 10 toetsen kunt u de frequentie rechtstreeks invoeren. De F1 / F2-knoppen onthouden de volledige instellingen van de transceiver. Alsof het schakelen tussen twee afzonderlijke radio's, alle werkfrequenties, tooninstellingen en de weergavekleur, ventilatorsnelheid en instellingen van de instellingsmodus worden opgeslagen. 

104 × 2 DTCS / 50 CTCSS-toon squelch-bediening is standaard
CTCSS- en DTCS-toonsignaleringssystemen zorgen voor stille standby- en nuttige functies, zoals een piep in de hand en geluidssignalen. De zakpieptoon waarschuwt de operatoren met een pieptoon, wanneer de transceiver een signaal ontvangt dat een vooraf ingestelde toon bevat. Toonscan detecteert de toonfrequentie die wordt gebruikt voor het openen van een repeater of voor toon squelch-bewerking. 

Andere opvallende kenmerken

* ± 2,5 ppm hoogfrequente stabiliteit met TCXO-eenheid 
* 9600bps data-aansluiting, een mini DIN (6-pins) connector op het voorpaneel van het hoofdapparaat 
* Weerkanaal met weeralarmfunctie (alleen VS-versie) 
* Verstelbare microfoon gevoeligheid 
* ALC (automatische microfoon Niveauregeling) 
* Lange of korte squelchvertraging 
* Automatische verzwakker 
* FM narrow capability
* Sub-band auto mute-functie 
* 16 DTMF-geheugenkanalen (24 cijfers) 
* DTMF-pieper / code squelch-functie.