Yeasu radio

Yeasu ft 950 hf radio

ft950
  • Beschrijving

Uw reactie graag naar het e-mailadres : dl@grootwarenhuis.com

160 - 6 meter, 100 watt aan betrouwbare stroom van een coole radio!

Solid SSB- en CW-vermogen op 160 tot 6 meter, in stappen van 5 watt tot de volledige 100 watt-uitgang. Uitvoer van AM - 5 tot 25 watt. • Ultrastabiele en krachtige Final Amplifier Stage bevat een hoog efficiënte betrouwbare RD100HHF1 MOS FET in een push-pull configuratie, met een voedingsspanning van 13,8 V, gekoeld door een enorme 1400 cc gegoten aluminium koellichaam met een hoge coëfficiënt van thermische geleidbaarheid. • Een thermostatisch geregelde axiale koelventilator van 2.35 "/ 60 mm grijpt in op 40 graden C / 104 graden F en heeft vier snelheden, afhankelijk van de mate van koeling die nodig is. Het grote draagoppervlak van de ventilator, de zwevende houder en de uniek koellichaam ontwerp combineert het koelsysteem ongelooflijk rustig en stil, maar toch zeer efficiënt.
Algemene dekking ontvanger 30 kHz tot 56 MHz
Geniet van het volledige bereik van 30 kHz tot 56 MHz algemene ontvangerbereik van de FT-950 voor kortegolf luisterend over het HF-spectrum.
Automatische antennetuner met hoge snelheid
De 100 geheugens van matching-point data maken het mogelijk voor u om rond de banden te stemmen zonder dat u tijdens het spelen opnieuw hoeft af te stemmen. De speciale antennetunergeheugens garanderen een efficiënte werking, evenals een supersnelle aanpassing aan nieuwe werkfrequenties, waar nodig.
Yaesu's populaire, voorpaneel gepatenteerde Fluorescerende display met hoge zichtbaarheid (VFD)
Het extra grote VFD-scherm op het voorpaneel biedt een hogere helderheid en contrast in vergelijking met TFT-schermen, waardoor een duidelijker beeld vanuit een groter aantal hoeken mogelijk is dan op andere zendontvangers
Voorpaneel Blokdiagramweergave voor functiestatus
Het display "Blokschema" op het voorpaneel toont de huidige status van een aantal functies in de ontvanger van de FT-950. Met één oogopslag ziet u uw instellingen voor een aantal kritieke functies van de radio. En u ziet ook Staafdiagrammen die verschillende DSP-filterinstellingen tegelijkertijd weergeven voor snelle uitlijning.
Optionele externe gegevensbeheereenheid - DMU-2000
Een breed scala aan informatie, nuttige en gemakkelijk te begrijpen weergaven, die absoluut identiek zijn aan die op de FTDX9000- en de FT 2000-serie radio's, kunnen ook van u zijn door toevoeging van de optionele DMU-2000 Data Management Unit en een aftermarket-toetsenbord en pc-scherm ( niet geleverd). 
** Spectrumbereik met LBWS - Met de RF-band scope kunt u activiteit bekijken binnen een bereik van 25 kHz, 100 kHz, 250 kHz, 500 kHz, 1 MHz of 2,5 MHz, afhankelijk van uw vereisten, met een vaste sweepsnelheid voor naadloze overgang tussen overspanningen. Bovendien kunt u met de YAESU-exclusieve LBWS (Limited Band Width Sweep) de bandbreedte terugbrengen tot 50%, 30% of 10% van het origineel, en desgewenst een overeenkomstige toename in de zwaaisnelheid. Door met een hoge snelheid slechts een beperkt deel van de hoofdbandbreedte te vegen, krijgt u een uitstekend gedetailleerd beeld van de activiteit in dat segment van de totale band, waardoor u een nauwkeurige zero-in-mogelijkheid hebt die niet wordt gevonden bij concurrerende producten. Met een korting van 50% krijgt u het dubbele van de snelheid; met reductie tot 30% van de originele sweep, krijgt u een 3X snelheidsverhoging, en door de bandbreedte tot 10% te verlagen, krijgt u maar liefst een toename van 10 keer de zwaaisnelheid. U kunt de toetsen "" en "" gebruiken om het resterende venster naar wens te verplaatsen. U kunt de Spectrum Scope-functie kiezen (die uw huidige werkingsfrequentie in het midden van het beeldscherm zal weergeven) of de Bandmonitor-functie (die de hele band die u momenteel gebruikt zal controleren). Bij de Band Monitor-functie kunt u de laagste startfrequentie naar uw voorkeur instellen (voor CW- of SSB-bediening). De laagste startfrequentie wordt niet verwijderd als deze eenmaal is ingesteld, zelfs als u uw bandbreedte wijzigt. ** Functie van audioscope / oscilloscoopweergave - De audioscope-functie en de oscilloscoopfunctie van de DMU-2000 kunnen de meest bruikbare mogelijkheden van de gegevensbeheerseenheid zijn. De Audio Scope portretteert het audiospectrum van de ontvanger-passband of uw uitgezonden signaal, zodat u de frequentiecomponenten kunt visualiseren terwijl u ze hoort. Met deze functie kunt u ook aanpassingen maken aan, zoals het notch-filter, contourbesturing of (bij verzending) de parametrische microfoon-equalizer. Tegelijkertijd kunt u de oscilloscoop gebruiken om te kijken naar de XY-kenmerken van een binnenkomend signaal met een variabel niveau en zwaaisnelheid, of om de toonhoogte van de CW-toonhoogte te controleren, enz. 
** Swept-frequentie SWR-display - Terwijl je over de Amateur-band stemt en op verschillende frequenties uitzendt, plot de DMU-2000 de SWR over de band, waarschuwt je voor ongebruikelijke SWR-situaties, enz. 
** Geheugenkanaallijst - Jij kan uw geheugenfrequentiekanalen bewerken en bevestigen, eenvoudig op uw grote scherm, bijvoorbeeld om een ​​alfanumerieke "tag" toe te voegen aan elk geheugen om de identificatie van het kanaal snel op te roepen. 
** Wereldklokweergave -De Wereldklokfunctie bevat een wereldkaart met ingangen voor een aantal locaties over de hele wereld, zodat u kunt zien wat het tijdstip van de dag is aan de andere kant van onze QSO of waar ook ter wereld. Van grote waarde voor serieuze DXers is de Sunrise / Sunset-afbeelding, die het "Gray Line" -gebied toont waar de propagatie vaak wordt verbeterd. Er is ook een alarmfunctie inbegrepen om u te attenderen op een planningstijd. 

** Rotatorregelfunctie - De rotatorregelfunctie omvat de grote cirkelkaart waarmee u uw richtantenne nauwkeurig kunt richten (bijvoorbeeld Tokio lijkt westelijk gelegen te zijn van San Francisco hoewel het zich feitelijk in de NNW-richting bevindt) en de ingesloten database van wereldwijde steden kan worden gebruikt om een ​​specifieke peiling naar een DX-locatie te bepalen, als u dat wilt. Met de functie Rotatorregeling kunt u bovendien de linker (CCW) / rechter (CW) rotatie van uw Yaesu G-800/1000 / 2800DXA-serie rotator regelen, naast het toestaan ​​van snelheidsregeling en het instellen van vooraf ingestelde balkkoppen. En, als u uw aftermarket-toetsenbord gebruikt om uw breedtegraad en lengtegraad in te voeren, zal de DMU-2000 uw rekenmachine zijn en een Grote Cirkelkaart weergeven gecentreerd op uw locatie! 

** Logboekfunctie - Door een aftermarket-toetsenbord en -monitor aan te sluiten op de DMU-2000, kunt u de ingebouwde logfunctie van de FT-2000 gebruiken. Het logboek bevat een uitgebreide database met DX-informatie en u kunt uw loggegevens op de meegeleverde CF-kaart archiveren met behulp van een van de populaire en beschikbare logboekformaten zoals ADIF, Cabrillo, enz.
Optioneel Volautomatische externe RF μ-tuning - RF Mu-Tuning Kit
Het geheim van de superieure prestaties van de FT DX 9000 / FT-2000-serie radio's op de onderste banden is het RF μ-Tuning-systeem; hetzelfde systeem is nu beschikbaar als een optie voor de FT-950! 

Op de onderste Amateur-banden kunnen de signaalspanningen die een ontvanger raken een ruis- en intermodulatie-effect creëren dat zwakke signalen die u probeert door te trekken, kan verdoezelen. Drie modules (MTU-160, MTU-80/40 en MTU-30/20) zijn beschikbaar - deze modules kunnen extern worden aangesloten zonder interne modificatie! 

De RF μ-tuningfilters maken gebruik van een stapel grote 1.1 "Ni-Zn Ferriet-kernen, aangedreven door een verzilverd spoelsamenstel door een precisiesteppermotor.De resulterende hoge Q (meestal meer dan 300) zorgt voor een zeer steile resonantiepiek nabij uw werkfrequentie. (Op de 160 m-band, meestal -3DB @? 12 kHz, -30DB @? 450 kHz.) En het 3e orde interceptpunt (IP3) wordt met 4 dB verhoogd met het RF μ-afstemmingssysteem. 
De ferrietkernen die worden gebruikt in de RF μ-Tune-filters worden aangedreven door een stappenmotor met een hoog oplossend vermogen (4-fasen unipolaire motor / 2-fasen magnetiseringssysteem) met een hoekresolutie van 1,8 graden. De synchrone riemaandrijving heeft een geschatte levensduur van meer dan 10.000 uur werkelijke werking. Voor de 160-meter operatie, de ferrietkern diameter is een volledige 2.2" ! De RF μ-Tune systeem houdt uw besturingssysteem frequentie, maar u kunt kiezen om de frequentierespons handmatig scheefstand gecorrigeerd bij speciale interferentie dit vereisen. 

Als u de RF draaien μ - Stem het systeem af bij het verlaten van uw frequentie of QSYing naar andere banden, het RF μ-Tune-systeem zal het RF μ-Tune-filter opnieuw centreren op uw huidige werkingsfrequentie wanneer de RF μ-Tune opnieuw wordt ingeschakeld.
Wereldberoemd Yaesu Vliegwiel-effect Extra grote hoogwaardige hoofd afstemknop
De hoofdafstemmingsknop van 2,67 "(58 mm) op het voorpaneel is vervaardigd met behulp van een zware messinglegering (knopgewicht: 6,7 oz. 1/85 g) voor eenvoudige vliegwieleffect-frequentietoetsen of nauwkeurige afstemming van zwakke digitale signalen, dankzij de precisie magnetisch roterend encoder-afstemmechanisme gekoppeld aan de hoofdafstemknop 

Het koppel van de tuningknopas kan worden aangepast door de Main-afstemknop te draaien terwijl u de dial-rok vasthoudt voor precies de juiste mate van slepen die u verkiest. draai aan de knop zodat je weet dat je het commando hebt over een serieuze radio. 

De hoofdafstemming heeft dezelfde structuur die wordt gebruikt voor de FT DX 9000 / FT-2000-serie radio's met behulp van een traditionele wijzerplaatstructuur, samen met een speciaal ontworpen roterende rok die een kleine luchtopening creëert. Deze luchtspleet vermindert zweetophoping op de vingertoppen van de bestuurder en verbetert de afstemprecisie tijdens lange bedieningssessies.
Drievoudige conversie super-heterodyne ontvanger
Ultra-heterodyne ontvangerarchitectuur met een dubbele conversie met 69,450 MHz 1e IF met de krachtige 1ste IF 3 kHz / 6 kHz / 15 kHz selecteerbare dakfilter (MCF), u zult genieten van de geavanceerde technologie van de multifunctionele 30 kHz 32-bits drijvende technologie van de FT-950 Punt IF DSP. Het ontwerp met drievoudige conversie heeft een 1e IF van 69.45 MHz, een 2e IF van 450 kHz en een 3e IF van 30 kHz (FM: 24 kHz), waarbij de geavanceerde filtering van elke trap de te volgen fasen van ongewenste signaalspanning beschermt, naar een stille, ultra-robuuste ontvanger met onberispelijke totale systeemprestaties
Yaesu 32-bits drijvende komma IF DSP
Het Yaesu 32-bit floating point IF DSP - legendarisch bekend en befaamd bij de serieuze DXers en enthousiastelingen - geeft je de voorsprong op alle andere op DSP gebaseerde radio's 

Het IF Digital Signal Processing-systeem van de FT-950 is gebaseerd op de TI TMS320C6713 32-bits floating point DSP IC. Alle fantastische DSP-functies kunnen worden geselecteerd door simpelweg aan de SELECT-schijf aan de linkerkant van het hoofdwiel te draaien.
Robuuste voorkant van de ontvanger
De RF-versterkertrap is ontworpen voor lage en hoge onderschepping, gebruikmakend van twee sterke in serie verbonden 2SC3356 bipolaire transistoren met negatieve feedback voor consistente, reproduceerbare prestaties. Het lage ruisgetal en zorgvuldig gecontroleerde fase-versterkingen zorgen ervoor dat alleen de precieze hoeveelheid benodigde versterking daadwerkelijk wordt gebruikt. En met de "IPO" -schakelaar op het voorpaneel kunt u directe invoer selecteren voor de eerste mixer (IPO), Voorversterker 1 (RF AMP1) of Voorversterker 2 (RF AMP2), die de tweede voorversterkingsfase in serie toevoegt, volgens de antenne in gebruik en de op dat moment aanwezige ruis- en interferentievoorwaarden. 

IPO (Intercept Point Optimization) is de functie waarmee u de totale front end gain kunt instellen om de prestaties van de RF-stage te optimaliseren. De ultrasterke eerste mixer van de FT-950 beschikt over SPM5001 FET's in een actieve, dubbel gebalanceerde configuratie geoptimaliseerd voor een ernstige omgeving met meerdere signalen. Het actieve ontwerp resulteert niet in een netto verlies in het mengcircuit zelf, waarbij tegelijkertijd de behoefte aan pre-amplificatie wordt geëlimineerd voorafgaand aan directe toevoer van ontvangen signalen naar de eerste menger.
Digitale PLL voor uitstekende lokale oscillatorprestaties
De ontvangersectie vertoont krachtige signaalverwerkingsmogelijkheden in multisignaalomgevingen door gebruik te maken van een essentieel ultra-laag-ruis lokaal oscillatorsysteem dat een zeer schoon eerste IF-signaal produceert. Het storingsvrije dynamische bereik en de in de buurt liggende blokkeerprestaties worden aanzienlijk verbeterd met de hoge Carrier-to-Noise (C / N) -verhouding van de FT-950 high-speed digitale PLL.
Drie (3) in de fabriek geïnstalleerde eerste IF-dakfilters
De eerste IF-fase van 69.450 heeft drie / drie dakfilters (15 kHz, 6 kHz en 3 kHz), geoptimaliseerd in de modus voor de beste prestaties op de meest drukke bands van vandaag. Elke dakfilter is een vierpolig monolithisch kristalfilter met fundamentele modus voor het produceren van een uitstekende vormfactor. 
Onder alle omstandigheden van de drukke band zijn de dakbedekkingsfilters die direct na de eerste mixer van de FT-950 zijn geplaatst, ontworpen om de prestaties van de onderscheppingspunten van de 3e orde in alle volgende fasen te verbeteren.
CONTOUR Besturingsfunctie met natuurlijke analoge aanraking
De ongelooflijk scherpe "bakstenen muur" -filters van het IF DSP-systeem kunnen kenmerken van inkomende signalen blootleggen die u nog nooit eerder hebt gehoord; niet allemaal zijn ze echt aangenaam om altijd naar te luisteren. Maar met behulp van de CONTOUR-regelaar kunt u laagfrequente of hogefrequentiecomponenten laten rollen om de ontvanger-doorlaatband anders te vormen, of een deel van het gebied in het middenbereik weg te halen, met continue aanpassing over de doorlaatband. Door verwarrende of irrelevante frequentiecomponenten uit te schakelen, zullen de gewenste frequentiecomponenten aanzienlijk uit de achtergrondruis stijgen, waardoor de getrouwheid en signaal-tot-ruis (S / N) -verhouding worden verbeterd.
Wereldberoemde variabele IF WIDTH en IF SHIFT interferentiereductiesystemen
Terwijl u de toonhoogte van het binnenkomende signaal en de bandbreedte van de IF-passband onveranderd laat, kunt u met het IF Shift-systeem de werkelijke doorlaatband hoger of lager in frequentie variëren, waardoor interferentie die u buiten de doorlaatband ondervindt, wordt geëlimineerd. U kunt ook uw ontvangst verbeteren door deze te selecteren om de bandbreedte van de IF SHIFT-functie te verkleinen en vervolgens de doorlaatband te variëren met de IF SHIFT door deze instellingen te selecteren met de SELECT-schijf. (De IF SHIFT-besturing is concentrisch met de IF WIDTH-regelaar.) Het variabele IF WIDTH-systeem heeft een standaardcentrumbandbreedte van 2,4 kHz voor SSB en CW en 500 Hz voor RTTY- en PSK-werking. Door eenvoudigweg de IF WIDTH-regelaar tegen de klok in te draaien, kan de doorlaatband worden gereduceerd tot zo weinig als 500 Hz (of 1,8 kHz op SSB). En als je wilt luisteren in een bredere bandbreedte voor meer trouw op SSB, de SSB-bandbreedte kan worden uitgebreid tot 3000 Hz om mogelijk het geluid van het station waarop u werkt te verbeteren. En voor verbeterde AM Broadcast-ontvangst kunt u de one-touch NAR-functie gebruiken om te schakelen tussen 9 kHz (breed) en 6 kHz (smal), afhankelijk van interferentie, voor betere audio. Hoewel de IF WIDTH over het algemeen wordt gebruikt voor het instellen van de IF DSP-bandbreedten, kunt u ook de one-touch NAR (Narrow) -functie gebruiken om de passband smaller te verkleinen tot uw vooraf geselecteerde middenbandbreedte (SSB: selecties beschikbaar vanaf 200/400/600 / 850/1100/1350/1500/1650/1800 Hz CW: selecties beschikbaar vanaf 100/200 / 300/400/500 Hz, standaard fabrieksinstelling: 1800 Hz / SSB, 500 Hz / CW, 300 Hz / RTTY en PSK) . u kunt de one-touch NAR-functie gebruiken om te schakelen tussen 9 kHz (breed) en 6 kHz (smal), afhankelijk van interferentie, voor betere audio. Hoewel de IF WIDTH over het algemeen wordt gebruikt voor het instellen van de IF DSP-bandbreedten, kunt u ook de one-touch NAR (Narrow) -functie gebruiken om de passband smaller te verkleinen tot uw vooraf geselecteerde middenbandbreedte (SSB: selecties beschikbaar vanaf 200/400/600 / 850/1100/1350/1500/1650/1800 Hz CW: selecties beschikbaar vanaf 100/200 / 300/400/500 Hz, standaard fabrieksinstelling: 1800 Hz / SSB, 500 Hz / CW, 300 Hz / RTTY en PSK) . u kunt de one-touch NAR-functie gebruiken om te schakelen tussen 9 kHz (breed) en 6 kHz (smal), afhankelijk van interferentie, voor betere audio. Hoewel de IF WIDTH over het algemeen wordt gebruikt voor het instellen van de IF DSP-bandbreedten, kunt u ook de one-touch NAR (Narrow) -functie gebruiken om de passband smaller te verkleinen tot uw vooraf geselecteerde middenbandbreedte (SSB: selecties beschikbaar vanaf 200/400/600 / 850/1100/1350/1500/1650/1800 Hz CW: selecties beschikbaar vanaf 100/200 / 300/400/500 Hz, standaard fabrieksinstelling: 1800 Hz / SSB, 500 Hz / CW, 300 Hz / RTTY en PSK) .
IF Noise Blanker
De IF Noise Blanker is ideaal voor het onderdrukken van ontstekingsruis bij auto's en kan worden gebruikt in combinatie met het Digital Noise Reduction-systeem of op zichzelf. De IF Noise Blanker-versterking kan nauwkeurig worden aangepast via een menu voor het toe te passen onderdrukkingsniveau.
DSP Digital Noise Reduction
Voor het reduceren van willekeurige ruistypen maakt de FT-950 gebruik van een krachtig Digital Noise Reduction-filter dat vijftien verschillende parameters voor ruisanalyse bevat die speciaal zijn gemaakt na duizenden uren testen door de lucht. U kunt een van deze parameters kiezen om effectief de meeste ruis onder vrijwel alle omstandigheden op elk gewenst moment te verminderen.
Handmatig IF-notch- en beatreducerend automatisch digitaal notch-filter (DNF)
Als u de NOTCH-functie selecteert met de SELECT-schijf, wordt de zeer hoge "Q" IF-inkeping van de FT-950 mogelijk, waardoor een diep inkepend effect ontstaat dat doorgaans meer dan 70 dB bedraagt. Door gebruik te maken van de menumodus om de "digitale" NOTCH-functie te kiezen, kan een uniek ontworpen DSP Auto Notch (DNF) -filter ook onafhankelijk van de "handmatige" notch-functie worden ingeschakeld, om meerdere dragers binnen de doorlaatband te verminderen
Analoog klinkende hoogwaardige digitale SSB-modulatie
De YAESU DSP digitale modulatietechniek biedt niet alleen een analoog klinkende hoogwaardige digitale SSB-modulatie-envelop, maar maakt het ook mogelijk de transmissiebandbreedte door de operator aan te passen.
Transmit Monitor Feature
Met de IF-transmissiemonitor kunt u luisteren naar nauwkeurige weergave van het IF-signaal van de zender voor nauwkeurige aanpassingen aan de parametrische equalizer, SSB-bandbreedte en / of spraakprocessor. Het monitorniveau kan worden aangepast vanaf het voorpaneel.
Gerenommeerde YAESU-spraakprocessor voor die wedstrijd of DX Pile-up Punch
De kracht van IF DSP wordt naar de wereld van Speech Processing gebracht met het krachtige nieuwe DSP-spraakprocessorontwerp dat is ingebouwd in de FT-950. De ingebouwde spraakprocessor is ontworpen om de optimale frequentierespons te verkrijgen om de verstaanbaarheid aan de ontvangende zijde van een moeilijk pad te vergroten. Het compressieniveau voor de spraakprocessor kan worden aangepast vanuit het menu om de beste prestaties te verkrijgen tijdens uw DX-stapelfase of wanneer de propagatieomstandigheden variëren.
Parametrische microfoon-equalizer
Binnen elk van de drie beschikbare banden (lage frequentie, middenbereik en hoge frequentie), kunt u de middenfrequentie van de equalisatie, de bandbreedte waarover de equalizer wordt toegepast en de amplitude (ofwel piek of nulling) aanpassen binnen dat bereik. Geniet van hoge kwaliteit uitzendingsgeluid dat u hebt ingesteld naar uw specifieke voorkeur!
Ingebouwde TCXO voor state-of-the-art stabiliteit
Een zeer stabiele temperatuurgecompenseerde kristaloscillator (TCXO) is ingebouwd in de FT-950, die 0,5 ppm stabiliteit bij kamertemperatuur en beter dan 1 ppm stabiliteit bij een omgevingstemperatuurbereik van 14 tot 122 ° F (-10 tot +) biedt 50 ° C), waardoor de FT-950 ideaal is voor uw PSK31, EME of andere toepassingen die een hoge stabiliteit vereisen.
CW Zero-in-functie
De zijtoon die wordt gegenereerd wanneer u verzendt (zoals ingesteld door de CW Pitch-selectie uit het menu met een bereik van 300-1050 Hz), kunt u die toonhoogte perfect afstemmen op die van een binnenkomend signaal. Terwijl u dichter bij die toonhoogte stemt, geeft de CW Tuning Indicator (geselecteerd in het menu om deze afstemmingsfunctie in te schakelen om de Clarifier Display naar de CW Tuning Display te veranderen) een visuele en grafische weergave van het afstemmingsproces, met een markering in de richting van de in het midden van de schaalaanduiding wanneer het binnenkomende signaal precies is uitgelijnd met het uwe.
CW-spotfunctie
De CW SPOT-schakelaar schakelt een spottingtoon in die overeenkomt met de offset van uw uitgezonden signaal (zoals ingesteld door de CW Pitch-selectie), zodat u die toonhoogte perfect kunt afstemmen op die van een binnenkomend signaal. De CW-toonhoogte-frequentie wordt getoond terwijl de "SPOT" -schakelaar wordt ingedrukt. Er is geen nauwkeuriger manier om er zeker van te zijn dat je precies op frequentie zit!
Extra CW-mogelijkheden
• Afzonderlijke KEY-aansluitingen op de voor- en achterpanelen • Ingebouwde elektronische keyer met 4-60 WPM snelheidsregeling • Elektronische Keyer Gewichtscontrole • Keyer paddle Dot-Dash omkering • "Bug" -ingestimulatie • CW volledige inbraak • Vijf- kanaal Berichtgeheugen (elk 50 tekens) • Automatisch invoegen van een oplopend wedstrijdnummer in opgeslagen berichten • Automatische "Beacon" -sleutelmodus • CW "VOX" Vertraging kan worden aangepast: 30 ms - 3000 ms • Omkering van CW-modus (USB- of LSB-injectie) • CW-codering beschikbaar tijdens SSB-bewerking
Competitie-klaar Antenneselectie-mogelijkheden
De FT-950 is ontworpen met de snelbewegende wedstrijdoperator van dit moment in gedachten. Twee antenneaansluitingen (SO-239) zijn beschikbaar, evenals toegang met één druk op de knop. De antenneselectie wordt in elke VFO en geheugenkanaalregister opgeslagen en de radio onthoudt welke antenne u voor het laatst op die band of dat geheugen gebruikte!
Snelle split-functie
Als u de "SPLIT" -toets ongeveer een seconde of langer indrukt, wordt de "Quick Split" -functie ingeschakeld, die automatisch de ontvangst- en zendfrequenties scheidt met 5 kHz (de TX-frequentie zal 5 kHz hoger zijn). U kunt deze functie ook inschakelen door eenvoudigweg op de combinatie van LED-schakelaars in de buurt van elke VFO-schijf ("Hoofdknop" en "CLAR / VFO-B") te drukken om te selecteren welke VFO moet worden gebruikt als TX (of RX).
TXW (Transmit Frequency Watch) -functie
Als je in Split werkt, kun je door op de "TXW" -toets te drukken, direct op je uitzendfrequentie ontvangen om activiteit in de stapel te horen die je probeert te doorbreken.
En nog veel meer voor de actieve HF- en 50MHz-enthousiasten ...
• Quick Memory Bank (QMB) voor directe opslag en het oproepen van frequentie- / modusinformatie. 
• Vijfkanaals digitale spraakberichtgeheugenfunctie voor repetitieve spraakberichten waarbij elk kanaal in staat is tot 20 seconden audio op te slaan met behulp van de optionele DVS-6. 
• Het optionele FH-2-toetsenbord biedt opslag van berichten en roept spraak- en CW-berichten op, samen met functies voor afstandsbediening. 
• VOX (spraakgestuurde TX / RX-besturing) 
• MOX (handmatige TX / RX-besturing) 
• Squelch-functie in alle functies 
• CTCSS-encoder / decoder met 50 tonen voor FM-bediening 
• Automatische repeaterverschuivingsfunctie met 88,5 Hz PL-tooncodering voor 29 MHz FM. 
• Wide / Narrow-modi voor AM en FM 
• LOCK-functie 
• Flexibele, gemakkelijk te gebruiken commando's voor VFO / geheugenopdrachten: VFO A VFO B, VFO A VFO B, VFO / geheugen, geheugen VFO A, VFO A geheugen 
• Geheugenkanaalverschuiving Tuningfunctie (MT) 
• Veelzijdige scanmogelijkheden 
• Veelzijdig Menumodus voor het aanpassen van de instellingen en functies 
• Constant-niveau achterpaneel (zend + ontvangst) audio geluidsopname-aansluiting 
• Comprehensive extern RS-232C computerbesturings (CAT) protocol 
• De Rotator Control-functie waarmee u de snelheid en richting kunt regelen van een YAESU G-800DXA, G-1000DXA of G-2800DXA rotator met behulp van een 10-toetsenblok. 
• Verschillende eenvoudige verbindingsbeschikbaarheid voor RTTY, SSTV, PSK31, JT65 (EME) en andere digitale modi 
• Optioneel VL-1000 Quadra-systeem HF - 50 MHz lineaire versterker voor volledig automatische werking 
• Algemene ontvangstontvangst: 30 kHz - 60 MHz (specificaties alleen gegarandeerd in amateurbanden) 
• Modi-geoptimaliseerd Automatische AGC-vervalselectie (UIT / SLOW / MIDDEN / FAST) 
• Veelzijdig geheugensysteem: 99 kanalen en maximaal 5 geheugengroepen 
• Ontvanger front-end demper met vier posities (0/6/12/18 dB) voor gebruik in een omgeving met veel ruis of een sterke signaalontvangst